training

———————————————————————————————

Fatih Gençkal 2007 yılından bu yana Tadashi Suzuki ve Anne Bogart tarafından kurulan SITI Company rehberliğinde Suzuki metodu ve Viewpoints çalışmalarını sürdürüyor. Suzuki metodu çalışmalarını Japonya’daki Suzuki Company of Toga ile devam ettirdi. Suzuki ve Viewpoints tekniklerinin uluslararası düzlemde yayılması çabasının bir parçası olarak Anne Bogart’ın The Viewpoints Book adlı eserini Türkçe’ye çeviren Gençkal, Tadashi Suzuki’nin yazılarını da Türkçe’ye kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Suzuki metodu, Japon tiyatro insanı Tadashi Suzuki’nin, topluluğu Toga Company of Suzuki ile birlikte geliştirdiği bir oyuncu eğitim çalışmasıdır.

Geleneksel ve çağdaş formların etkileşimiyle oluşturulan metod, birincil teatral ifade aracı olarak insan bedeninin özgürleşmesi ve bütünselleşmesi için aktörün bedensel ve zihinsel sezgileri ve hakimiyetini geliştirmeyi amaçlar.

Kaynağını post-modern dans dünyasından alan, Mary Overlie’nin ortaya attığı Altı Bakış Açısı’nın tiyatro alanında SITI Company ve Anne Bogart tarafından geliştirilmiş hali olan Viewpoints, doğaçlamaya dayalı bir eğitim ve yaratım çalışmasıdır. Oyuncunun teatral yaratıda kullandığı temel değişkenler olan uzamla ve zamanla etkileşimini geliştirmek ve derinleştirmek; bu şekilde oyuncuların ve toplulukların sezgisel ve spontan olmasına, bütünlükle çalışabilmesine yardım etmek amacını taşır. Viewpoints, oyuncuların, toplulukların ve sahne üzerindeki tüm yaratıcıların seçim yapma özgürlüklerini ve alanlarını genişletmeyi hedefler.

 

 

———————————————————————————————

Geçmiş Atölyeler / Past Workshops

Tiyatro Medresesi, Introduction to Suzuki & Viewpoints Workshop (July 2012)

ÇGSM Suzuki-Viewpoints Introductory Workshop (November-December 2011)

Introduction to Suzuki-Viewpoints Intensive, Stomping for Japan, Danshane/Arada Studio (June 14-July 1, 2011)

Istanbul Bilgi University Introductory Viewpoints Workshop (April 5-9, 2010)

KargART Viewpoints Workshop (January 30-February 11, 2009)

Yeditepe University Introductory Viewpoints  Workshop (October 15-16, 2009)

Hareket Atölyesi Viewpoints Workshop (October 5-10, 2009)

 

551237_247094242074555_815582224_n

One thought on “training

Comments are closed.